Når man overvejer at rive det hus ned, som man bor i og har boet i en lang årrække, for at bygge et nyt, så betyder det også, at man på en måde ødelægger sit lille paradis.

Altså selve huset er vi jo utilfredse med, men haven den har jo ikke gjort noget. Og det kommer også til at gå ud over den! Den kommer til at blive jævnet med jorden, gør den.

Stakkels have.

Jeg har elsket den have. Den er ikke perfekt. Ikke velfriseret. Men den er frodig. Roserne er blevet fantastiske. Stauderne fylder pladsen ud. Vi har verdens største buskbom … og så er der de gamle rabarber. De er røde hele vejen igennem og smager fantastisk. Vi har slet ikke nok. Jeg har prøvet at købe flere, men det er bare aldrig det samme. Ikke så røde, ikke så søde.

Heldigvis vokser de gode rabarber helt ude ved hækken bagerst i haven, så mon ikke de overlever. Det håber jeg! Og sikker også min datter som elsker rabarberkage så meget, at hun forventer den serveret på sin fødselsdag … i november 😉

Jeg tror opskriften oprindeligt stammer fra et gammelt dameblad, men den er så nem, at jeg efterhånden kan den udenad og har giver den mit eget tvist..

 

Rabarberkompot:
300 gram rabarber
100 gram sukker
30 gram jumborosiner
1/2 stang vanilje
Lidt vand.

Kage:
150 gram smør
150 gram sukker
2 æg
150 gram mel
1/2 tsk. bagepulver

Valgfrit:
Hakkede mandler eller nødder
Perlesukker eller grov rørsukker
Glasur

Til kompotten:
Hæld alt følgende i en kasserolle.

1. Rengør dine rabarber. Husk at beholde så meget af “foden” som muligt. Den smager allerbedst 😉 Skær rabarberne i skiver.
2. Hak rosinerne. Jo finere, de er hakkede, jo mere koger de ud i kompotten.
3. Tilsæt sukker. Jeg har altid sukker stående, som jeg gemmer gamle tomme vaniliestænger i. Det får en dejlig smag af vanilie. Til jul blender jeg deto g bruger det i mine vaniliekranse.
4. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Jeg smider også selve vaniliestangen i kompotten.
5. Tilsæt et par spiseskefulde vand.
6. Kog ved svag varme indtil alting er mørt og kogt sammen. Jo flottere og rødere rabarber du starter med, jo finere farve får kompotten.

Til kagedejen:
1. Pisk æg og sukker til det er blødt.
2. Tilsæt æggene én af gangen.
3. Bland mel og bagepulver og si det i dejen.
4. Fold melet i dejen med en spatel.

Samling af rabarberkagen:

  1. Smør en rund springform med smør og drys med rasp.
  2. Fordel 2/3 del af dejen i bunden. Det er lidt svært, den glider på raspen. Du skal ende med et jævn lag i bunden og lidt op af kanten.
  3. Fordel kompotten ovenpå.
  4. Fordel den resterende dej i klatter. De hæver meget, så der skal være god afstand, hvis du vil kunne se kompotten efter bagning. Det lykkes næsten aldrig for mig.
  5. Drys med perlesukker. Hvis du har lyst kan du også drysse med mandelsplitter eller hakkede nødder.
  6. Bag ved 180 grader i varmtluftsoven, 200 grader i almindelig ovn i 35-40 minutter.
  7. Hvis du ikke kan lide perlesukker, kan du også lave en almindelig glasur og hælde ud over kagen, når den er kølet lidt af.

Så er der ikke andet tilbage end at nyde rabarberkagen. Den smager godt som den er, men kan også spises med flødeskum, is eller creme fraiche.